26 Haziran 2015 Cuma

Çanakkale'ye gidiyoruz Dr. Ercüment Sönmez Güdücüoğlu

arabalı vapura yerleserek ust katta manzaralı bir pozisyona oturuyouz.. karşıya gecmek kısa suruyor .. şehirde yuruyerek bir tur atıyoruz bir koftecide ogle yemegi yiyoruz.


Oğlum Mert Güdücüoğlu köfteleri beğeniyor.


hemen yakındaki nusret mayın gemisini geziyoruz. resimler cekiyoruz.. Mayınların nasıl döşendiğini anlatıyorum Mert'e..


deniz muzesindeki torpidolar ve toplar ilgimizi cekiyor.


ve çanakkale deyince akla gelen en onemli olay peynir helvası yani höşmerim .. en meşhur hangisi ise onu buluyoruz.. arkalarda kucucuk bir dukkan ama arı kovanı gibi musteri var.. buna karsılık on planda ve lux dosenmis peynir helvacıları sinek avlıyor.


bol miktarda peyinr helavası alarak yolumuzxa devam ediyoruz. çanakkalede gormemiz gereken birkac yeri goruyoruz.


ozellikle ogluma annesinin cocuklugunu gecirdigi evi gosteriyorum, artık başka insanların oturduğu..



ve egeye dogru devam ediyoruz.. canakkale cıkısında guzelyalı sahil semtinde konaklama kararı alıyoruz.. kamp havasında bir yer buluyoruz..


orman yanıgınında hasar gormus ve elektrigi kesilmis bir sahil kampı. elektrik bizim icin sorun degil arabada 12 voltu 220 ye ceviren cıhazımızla elektrik uretip bilgisayarları calıstırıyoruz .. oglum oyunlar oynuyor bende gez notlarımı yazıyorum..


manzara gercekten muhtesem..


daha onceden aldıgımız peynir helvasını yerken kampın kopegi bize eşlik ediyor..


bir sure sonra canımız sıkıyor.. arabaya binip canakkaleye gidiyoruz..


geziyoruz. ve aksam ustu deniz kenarında lux bir restoranda balık yiyoruz.. canakkale bogazının tam ortasında ve karsı kıyılara hakim bir pozisyondayız.


gunes dagların ardından batmak uzere


hesap cok pahalı degil.. ortama gore uygun geliyor. yolumuz kampımıza artık.. aradaki semtleri hızla geçip güzelyalıya ulaşıyoruz. yangından dolayı bolgede elktrik yok.. arabanın ışıklarıyla kampı bulup dik inişten deniz kenarında parkediyorz.. kampın işletmecisi ve çalışanı karnlıkta dalgaların sesini dinlercesine oturuyorlar. onlarla sohbet ediyoruz. seyyar bir 220 lik lamba getiiryorlar bizim arabadan elekrik alarak ortamı aydınlatıyoruz.


oğlum PSP oynuyor bende gezi notlarını yazıyorum.. sessizlikte dalga sesleri cok hoş. uzaktan tarihi gelibolu yarımadasındaki anıtın ışıkları gorunuyor bogazın karsısında..

Dr. Ercüment Sönmez Güdücüoğlu

4 yorum:

  1. ercü ben ibrahim sana ulaşamıyorum istanbuldamısın

    YanıtlaSil
  2. ercü ben ibrahim pendikten sana ulaşamıyorum istanbuldamısın 05326602716

    YanıtlaSil
  3. ercü ben ibrahim sana ulaşamıyorum istanbuldamısın

    YanıtlaSil
  4. Game Denomination – Refers to the worth of the cards or the worth of the coin size in a video poker recreation. If you win, could be} paid in accordance with the 코인카지노 worth of the profitable hand as listed on the paytable. By now, you should to} have a pretty first rate understanding of means to|tips on how to} use the cards you’ve been dealt. Don’t fear about learning the palms by rote, because the strongest palms can differ from recreation to recreation.

    YanıtlaSil